Ljungby kommun

Ljungby kommun

Lättläst

Lättläst information

Följ oss på

facebook.com 

Sydostbiblioteken
Välkommen till vår gemensamma sida!

Vi samarbetar med alla biblioteken i Blekinge och Kronoberg.

E-böcker/e-ljudböcker - nytt system

Vi har nu bytt system för hantering av e-böcker. För att hitta e-böcker och e-ljudböcker söker du i sökrutan ovan. För att hitta e-böcker skriver du ordet e-bok, för att hitta e-ljudböcker skriver du ordet streaming. Du kan kombinera dessa ord med en titel och/eller författare eller ett annat sökord. Du kan även hitta böcker i våra listor över e-böcker och e-ljudböcker. Det fungerar lite annorlunda nu mot tidigare, du kan bland annat se dina lånade e-böcker/e-ljudböcker under Mina lån när du har loggat in.

För att kunna låna e-böcker och e-ljudböcker måste du logga in. Det går nu att lyssna på e-ljudböcker även på mobiler och surfplattor men du måste vara uppkopplad till internet när du lyssnar. Läs mer om hur det fungerar med E-böcker och E-ljudböcker eller kom in till våra bibliotek eller bokbussen.

Bibliotekets filmer

Bibliotekets filmer

Skriva recension

Skriva recensioner

Sagostunder

Sagostund

Föreläsningar

Föreläsningar

Skapa användarnamn

Skapa användarnamn

Släktforskning

Nya böcker
145968
Author: Winterson, Jeanette
162082
Author: Agunnaryds hembygdsförening
Author: Gunvor Karlsson
Author: Jan Björk
Author: Inger Johansson
145351
På gång

Kalle Lind

Föreläsningen "Vad varje svensk bör veta - men inga svenskar vet" är en humoristisk historielektion om omöjligheten i att definiera något som andra så himla gärna vill definiera. Författaren och humoristen Kalle Lind går igenom hur sverigebilden skapades. Han vrider och vänder på alla påståenden om vad Sverige är och inte är och säger hela tiden emot sig själv.

Datum: 2014-11-27
Plats: Ljungby bibliotek
Klockan: 19.00
Entré: 50 kronor

Konstnär

Torsdagen den 27 november är det vernissage på Ryssby bibliotek. Då kommer konstnären Sven-Ingvar Johansson att finnas på plats och berätta om sina verk.
Välkommna!

Datum: 2014-11-27
Plats: Ryssby bibliotek
Klockan: 18.00

Tomteverkstad

En kväll där vi täljer tomtar i olika former och på olika sätt. Ledare: Hemslöjdskonsulent Magnus Eriksson. Anmälan gör du till biblioteket i Ljungby tel: 0733-789200 eller jan.wettemar@ljungby.se. Arrangörer är Hemslöjdskonsulenterna i Kronobergs län. Fika serveras till självkostnadspris.Dessutom kan du under kvällen hämta en låda/träribba samt få information om hur du kan exponera ditt verk i utställningen "Händer som skapar" på Kulturparken Småland 2015.Läs mer

 


Datum:
2014-12-02
Plats: Ljungby bibliotek
Klockan: 19.00-21.00

"Händer som skapar"

Missa inte chansen att vara med på utställningen "Händer som skapar" på Kulturparken Småland 2015. Hämta en låda/ribba på Ljungby bibliotek 2 december mellan kl. 17.00-19.00. I lådan eller på pinnen bestämmer du själv vilken slöjd, konsthantverk eller konst som ska exponeras. Frågor: Magnus Eriksson tel: 070-3761801.

Datum: 2014-12-02
Plats: Ljungby bibliotek
Klockan: 17.00-19.00

Beställ lånekort

"Det var en gång" Konstnär: Kjell Sundberg