Student i Ljungby

Student i Ljungby

Är du distansstudent och behöver kurslitteratur? Då har vi lite tips till dig. Alla högskolor och universitet erbjuder distansservice till sina elever.

Behöver du låna litteratur till din kurs? Följ stegen nedan:

1. Distansservice på högskolor och universitet

Högskole- och universitetsbibliotek ska hjälpa distansstudenter med att söka information, ta del av e-resurser och låna kurslitteratur. Exempelvis kan du få tillgång till olika databaser och e-böcker samt få kurslitteratur och artiklar hemskickade till dig. Läs mer om till exempel Linnéuniversitetets distansservice här: Distansservice - Universitetsbiblioteket | lnu.se

Går du på sjuksköterskeprogrammet i Ljungby kan du även söka efter kurslitteratur på Hälsobiblioteket som finns på Ljungby lasarett.

Även Campus Ljungby som ligger i Garvaren har ett bibliotek där du kan söka efter kurslitteratur.

2. Söka böcker i bibliotekets katalog

Du kan även söka i bibliotekets katalog och se om vi har några av böckerna. När du har sökt upp en bok kan du även se om boken finns inne på biblioteket eller om den är utlånad. Du kan även filtrera sökningen med hjälp av valen till höger om träfflistan.

När du hittar det du söker efter loggar du in på bibliotekets webbplats med ditt bibliotekskortsnummer och pin-kod. När du är inloggad kan du reservera boken. Du kommer få ett meddelande när boken finns att hämta på ditt valda bibliotek.

3. Fjärrlån

Om du inte hittar boken du söker efter på vår webbplats kan du göra en fjärrlåneansökan. Att fjärrlåna betyder att biblioteket lånar in boken från ett annat bibliotek. Logga in på bibliotekets webbplats och fyll i formuläret för att göra en fjärrlåneansökan. Vi kontaktar dig om boken inte går att fjärrlåna. Du kommer få ett meddelande när boken finns att hämta på biblioteket. Det brukar ta en till två veckor från det att du skickar in fjärrlåneansökan tills boken finns att låna på biblioteket.

Sök

Språk