Makerspace

Makerspace

Testa, skapa, lära och ha roligt med varandra. Titta in i bibliotekets Makerspace-hörna.

Bibliotekets utbud: 

Bluebot:  Är en robot som du kan styra med hjälp av en surfplatta, eller programmera hur den ska gå med hjälp av knapparna på ryggen 

Easi-Scope: Ett mikroskop som kopplas till datorn 

Green screen: Ladda ner en green screen-app till din mobil eller surfplatta. Ta en bild eller film inne i appen och byt sedan ut det gröna till valfri bakgrund 

Makey Makey: Ett kretskort som kopplas till datorn som gör att du kan byta ut datorns tangenter till elektroniskt ledande föremål. Till exempel kan du spela piano på datorn med bananer som tangenter. 

Microbit: Programmera i datorn och ladda sedan över programkoden till Microbit-kortet. 

Osmo: Osmo är ett interaktivt spel som du antingen kan spela själv eller ihop med andra. Med hjälp av surfplattans kamera kan du styra de olika funktionerna i spelen. 

Ozobot: Ozobot är en liten robot som styrs med hjälp av färgkoder som du ritar på ett papper. Med hjälp av koderna kan du få Ozoboten att öka farten, snurra runt, klara labyrinter och mycket mer. 

Quirckbot: Med en Quirkbot kan du testa på programmering, elektroniik och mekanik. Med hjälp av strawbees, plaströr, motorer, lysdioder m.m. kan du göra en egen figur och sen programmera hur den ska röra sig. 

Scratch: I Scratch kan du programmera dina egna spel och berättelser och dela dem med andra. Scratch finns som en lite enklare app-version till surfplattor och som en mer avancerad version för datorer. 

VR (Virtual Reality): Med VR-glasögon kan du både spela spel och titta på en 360-video. VR-glasögonen gör att du får ett 360° perspektiv och själv kan bestämma vad du vill kolla på i omgivningen. Med VR-glasögonen får du en känsla av att du befinner dig på en helt annan plats än vad du faktiskt gör. 
Barn under 13 år som vill testa VR ska ha en vuxen med sig. 

Lego WeDo: Bygg och programmera med hjälp av Lego och en iPad 

360 kamera: En kamera som du kan filma ett 360° perspektiv med. 

Vill du veta mer kontaktar du: 

Victor Fransson

Telefon: 0372-78 92 08

E-post: victor.fransson@ljungby.se

Fråga gärna!

Search the catalogue

Language