Välkommen till bibliotekets tipssida

Funderar du på vad du vill läsa eller bara vill kolla vilka böcker som har kommit ut nyligen då har du hittat rätt sida. Här hittar du listor på nya böcker, ljudböcker, e-böcker i olika genrer. Det finns även listor över böcker på andra språk, vilka böcker som är mest utlånade och temalistor. Hoppas du hittar tips och inspiration till din läsning. 

Nya böcker

För dig som vill ha koll på nya böcker på biblioteket. Här hittar du listor över nya romaner, deckare, biografier och faktaböcker.

Böcker på andra språk

För dig som vill läsa böcker på andra språk. Här hittar du listor på böcker på andra språk, på engelska och de nationella minoritetsspråken.

Läsa på annat sätt

Det här är listor för dig som behöver läsa på annat sätt på grund av en synskada eller annat hälsoskäl. Här hittar du listor storstilsböcker och lättlästa böcker.

Ljudböcker

För dig som vill lyssna på böcker. Ljudböcker som finns på dessa listor finns på CD/MP3-skiva och du kan låna dessa på biblioteket. Här hittar du listor på romaner, deckare, biografier och faktaböcker.

E-böcker och e-ljudböcker

Här är listor för dig som vill läsa och lyssna på böcker via en surfplatta eller telefon. Använd appen Biblio för bästa upplevelsen av e-böcker och e-ljudböcker, appen finns att ladda ner där du laddar ner appar.

Temalistor

Här hittar du temalistor av olika slag, listor med böcker som vi vill lyfta fram i vår samling. Det kan vara listor med aktuella teman, en viss genre eller anknytning till en årstid. Dessa listor uppdateras efter hand.

Topplistor

Här hittar du topplistor av olika slag. Mest utlånade böcker och topplistor över e-böcker och e-ljudböcker.

Personalen tipsar

Här hittar du boktips ifrån personalen. Är du nyfiken på vad personalen läser på sin fritid då kan kolla in dessa tips.

Search the catalogue