E-böcker och e-ljudböcker

Sök e-böcker

E-böcker och e-ljudböcker

Läsa e-böcker

Tycker du att det verkar smart att läsa böcker på din mobil eller surfplatta? Du kanske ändå alltid har de med dig och då har du boken med dig också! Hos oss kan du låna 2 stycken e-böcker/vecka i  28 dagar. Och du behöver inte lämna tilllbaka e-boken du har lånat, den slutar fungera när lånetiden har gått ut. Har du inte läst klart kan du låna den igen och du riskerar inga övertidsavgifter.

Första gången du ska låna en e-bok är det några saker du måste kontrollera om du har och eventuellt skaffa. Du behöver lånekort med pin-kod, en e-postadress, ett Adobe-id och ett läsprogram (app). Nästa gång när du har skaffat allt det är det enkelt att låna, då loggar du bara in på den här webbplatsen och väljer E-biblioteket - e-böcker i meny, sen söker du fram den/de e-böcker du vill låna.

Lyssna på e-ljudböcker

Tycker du bättre om att lyssna på böcker och skulle vilja göra det i mobil eller på din surfplatta, då kan du låna e-ljudböcker. Hos oss kan du låna 2 stycken e-ljudböcker/vecka i 28 dagar. Och du behöver inte lämna tilllbaka e-ljudboken du har lånat, den slutar fungera när lånetiden har gått ut. Har du inte lyssnat klart kan du låna den igen och du riskerar inga övertidsavgifter.

Våra e-ljudböcker är strömmande, det betyder att du måste vara uppkopplad på internet. Det går inte att ladda ner e-ljudböcker. För att låna strömmande e-ljudböcker behöver du lånekort och pinkod, och om du har en Android-enhet behöver du även appen "Elib Ljudboksspelare". När du ska låna en e-ljudbok loggar du bara in på den här webbplatsen och väljer E-biblioteket - e-ljudböcker i menyn, sen söker du fram den/de e-ljudböcker du vill låna. Nästa gång du ska fortsätta lyssna på e-ljudboken så loggar du in på den här webbplatsen och väljer i menyn Mina sidor - Mina lån, sen klickar du på titeln för e-ljudboken du vill fortsätta lyssna på.

Mina sidor

Språk Språk