Söka böcker, spel, musik, film

  • Skriv in en titel eller en författare eller ett ämne i sökrutan (grå rad längst upp på sidan där det står Sök böcker, film, musik mm).
  • Klicka på "Sök" och du får fram en lista. Om du får många träffar på listan kan du bläddra mellan sidorna.
  • Vill du veta mer om boken (filmen, spelet, cd-skivan) och var du kan hitta den klickar du på titeln.
  • För att få reda på vilka bibliotek som har boken och om den finns inne klicka på bibliotek. Där kan du även se hur länge den är utlånad om den är det, vilket datum den ska vara tillbaka.

När du söker på en sida under meny-valet Barn söker du bara barnböcker/musik/spel/film. Då står texten "Sök i barnkatalogen" i sökrutan för att göra det tydligt.

När du söker under meny-valet E-böcker söker du bara bland e-böcker och i sökrutan står det "Sök e-böcker".

Under meny-valet E-ljudböcker söker du bara bland e-ljudböcker och i sökrutan står det "Sök e-ljudböcker".

Under övriga menyval står det "Sök böcker, film, musik mm". Då söker du allt, både vuxna och barn och e-böcker och e-ljudböcker och vanliga böcker, allt som finns på biblioteket. 

Om du klickar på kugghjulet längst fram i sökfältet kan du filtrera din sökning. Till exempel kan du söka alla ljudböcker på engelska. Välj ljudbok som medietyp och engelska som språk och klicka på knappen "Sök”. Om du vill kan du lägga till sökord också, till exempel en viss författare (eller titel eller ämne). Om du vill se allt som finns på ett särskilt språk kan du bara välja det språket och sedan klicka på knappen "Sök" utan att skriva något sökord. Du kan bara välja ett språk i taget (eller en medietyp i taget). Medietyp innebär en möjlighet att välja om det ska vara en bok, ljudbok, DVD, storstilsbok, Daisy-talbok, tidskift med fler. Det finns ännu fler möjligheter att avgränsa sökningen, exempelvis om det är facklitteratur eller skönlitteratur, för barn eller för vuxna.

Söka böcker med mera

 

Språk