PressReader -app för att läsa tidningar från hela världen på många olika språk

PressReader

Vill du läsa tidningar och tidskrifter från hela världen, även Sverige, på din surfplatta eller i din smarta telefon?

Det kan du göra om du kommer till biblioteket i Ljungby eller Lagan och laddar ner tidningarna du vill läsa (högst fem per dag), sen kan du sätta dig var du vill och läsa, du behöver inte vara kvar på biblioteket. I upp till 60 dagar efteråt kan du även ladda ner nya tidningar/tidskrifter även när du inte är på biblioteket. Det finns mer än 7000 tidningar och tidskrifter att välja bland från många olika länder och på många olika språk.

 Gör så här:

 1. Ladda ner appen PressReader till din smarta telefon eller surfplatta.   
   
 2. Gå till biblioteket och be om ett användarnamn och lösenord för det trådlösa nätverket, wifi. Koppla upp dig på bibliotekets wifi och logga in.
   
 3. Öppna appen PressReader, sök upp den/de tidningar du vill ladda ned, max fem stycken per dag.
   
 4. Sätt dig och läs, var du vill.Tidningarna finns kvar även offline och du kan ladda ner fler i upp till 60 dagar efteråt utan att besöka biblioteket.

Om du vill läsa från datorn kan du använda länkarna nedan för att komma till Pressreader.

PressReader från biblioteket

PressReader hemifrån

 

Ztory - app för tidningar, tidskrifter, barnböcker 

Ztory

Läs och låna hem hundratals tidningar, tidskrifter och barnböcker digitalt på din dator, mobil och surfplatta. Ta med dig datorn, surfplattan eller mobilen till biblioteket i Ljungby, Lagan, Lidhult eller till bokbussen.

Gör så här:

 1. Anslut och logga in på bibliotekets wifi (Ljungby, Lagan), Träffpunkt Lidhults eller Bokbussens wifi.
 2. Ladda hem och öppna Ztory-appen (eller besök www.ztory.com/ljungbybibliotek för läsning på dator).
 3. Skapa ditt kostnadsfria läskonto.
 4. Ladda ner obegränsat på biblioteken/bokbussen och läs hemma i 30 dagar på din mobil eller platta. Viktigt att det blir nedladdat. Du kan även läsa 30 minuter/månad sådant som inte är nedladdat.
 5. Fråga bibliotekspersonalen om du behöver hjälp.

OBS! Det är svårt att se om nedladdningen gick bra. Ta bara en tidning i taget och försök kolla så den laddas ned. Om den inte är nedladdad så går det ändå att läsa i 30 minuter/månad. Får du ett meddelande om att din tid är slut så beror det på att tidningen inte var nedladdad. Det är tyvärr oklart ibland om en nedladdning gick bra eller inte, det kan se ut som tidningen är nedladdad men att den ändå inte är det. Vi hjälper gärna till så gott vi kan och har kontakt med leverantören för att försöka förbättra.

Språk